Lurer du på hva det er i ett portrettbilde som gjør akuratt det bildet så interessant?

Mange faktorer spiller inn. Men om du ikke kan putte fingen på det….så er det i mange tilfeller hendene som skaper en dynamikk.

Ironisk nok så kan hender også være noe av det mest forstyrrende i ett portrettbilde, om man ikke plasserer dem på en naturlig måte. Det må være en flyt i kropsspråket og hendene skal lede oppmerksomheten opp til ansiktet ikke bort fra ansiktet.

   

Noen gode tips når man velger å ha hender med i bildet, er blant annet å alltid vise alle fingrene på en hånd, la hånden gå i rettning annsiktet, som nevnt over så leder dette oppmersomheten til ansiktet og ikke fra. Gi hånden alltid en liten knekk, altså en svai. På denne måten mykner du opp kroppspråket i portrettbildet. En rett hånd inntil kroppen eller ansiktet gir et stramt image, myk hånd, mykt image.

    Så, neste gang du skal til din portrettfotograf eller du er på ferie og vil ta noen kule portrettbilder. Ha bevisst med hendene på noen av bildene, og se på hvilken forskjell dette kan gjøre. Se også på hvilken forskjell du får med å bare ha en liten knekk i hånden. Ønsker du å få tatt et portrettbilde til din CV, LinkedIn eller andre sosiale medier? Ta gjerne kontakt med meg https://www.dittportrett.no/kontakt/ så finner vi en løsning som passer for deg!              

Share this story

COMMENTS Expand